![]() |
plebania - Wersja do druku +- Forum Warszawa (http://www.forumwarszawa.com.pl) +-- Dział: Warszawa (/forum-1.html) +--- Dział: Noclegi (/forum-7.html) +--- Wątek: plebania (/thread-146.html) |
plebania - ambrox - 01-14-2013 01:16 PM Spotkałem się z czymś takim, że mozna zapukać na plebanię i poprosić o przenocowanie i ksiądz z racji swojej pozycji nie powinien odmówić tylko zaprosić i poczęstować posiłkiem. Praktykowaliście kiedyś albo słyszeliście,czy faktycznie to sie sprawdza? RE: plebania - Imladris - 01-15-2013 07:44 PM Oo, nigdy o tym nie słyszałam. Ale odmowa na pewno źle wpłynęłaby na wizerunek księdza. RE: plebania - Zuzanna - 08-14-2013 01:48 PM poważnie? nigdy nie słyszałam, trzeba bezdomnym o tym powiedzieć RE: plebania - Margo - 02-06-2016 06:19 PM Ewangelicy tak są przyjmowani. Prowadzą oni przy kościołach domy wycieczkowe i pokoje gościnne. No ale trzeba być ewangelikiem. To również funkcjonuje za granicą. RE: plebania - KonradW - 03-03-2016 11:55 AM Nigdy o czymś takim nie słyszałem. Może jeśli ktoś przedstawi prawdziwą, trudną sytuację to może ksiądz przenocuje na jedną noc. Ale myślę, że raczej skieruje d odpowiedniego ośrodka dla bezdomnych albo domu samotnej matki czy coś w tym stylu. Ewentualnie do taniego motelu. Wątpię, żeby w tak dużym mieście jak Warszawa było to praktykowane. RE: plebania - teron - 09-29-2021 01:25 PM To też nie jest tak, dużo zależy od księdza i od tego kto zapuka do tych drzwi ![]() ![]() ![]() |